De lekkerste inspiratie voor lunch om mee te nemen

Ben je op zoek naar inspirerende recepten voor een verantwoorde lunch om mee te nemen of een lunch voor onderweg? Dan zit je hier goed! Met ERU Balans bereid je naast een verantwoorde lunch ook de makkelijkste en lekkerste lunch voor onderweg. Zo ben je verzekerd van een heerlijke lunch. Wij bieden inspiratie voor onderweg: van wraps tot een couscoussalade en van energy balls tot sandwiches. Wat neem jij mee voor onderweg?

Lunch om mee te nemen naar werk

Heb je een drukke werkdag voor de boeg maar wil je wel verantwoord en lekker lunchen? Wij hebben de perfecte lunches om mee te nemen naar werk voor je op een rijtje gezet. Zo is deze couscoussalade met gedroogd fruit perfect om mee te nemen naar het werk. De salade vult goed en is makkelijk mee te nemen in een bakje of weckpot. Neem de dressing apart mee, zo blijft je salade lekker fris tot het moment van lunchen.

Ben je toe aan een 4-uur snack? Dan maak je deze mini komkommers gevuld met kipfilet, avocado en ERU Balans in een handomdraai op je werk. Deze snack is verantwoord én lekker.

Couscoussalade met gedroogd fruit

Lunchen zonder brood

Wil je een verantwoorde lunch zonder brood meenemen? Kies dan voor een salade met garnalen, rucola, mango, komkommer, cashewnoten en pittige smeerkaas. De salade kun je thuis voorbereiden en meenemen voor onderweg. De pittige smeerkaas voeg je toe aan de salade op het moment van nuttigen, zo blijft de salade lekker fris.

Ook kun je tijdens de lunch jouw boterhammen vervangen voor wraps met kip en avocado. Wraps zijn ideaal om mee te nemen en uiteraard heerlijk van smaak!

Wrap met kip en maissalsa

Lunch om mee te nemen voor een dagje weg

Ga je een dagje weg en heb je geen inspiratie wat je mee moet nemen voor lunch? Deze verse boerenbrood sandwich met gerookte kipfilet is sowieso een goed idee. De sandwich is snel gemaakt en makkelijk mee te nemen tijdens een dagje weg in bijvoorbeeld een broodtrommel. Ook deze hartige muffins met ei en spek zijn perfect als lunch om mee te nemen voor een dagje weg.

Wil je tijdens je dagje weg ook een verantwoorde snack bij de hand hebben? Maak dan deze groente flapjacks met magere bieslookkaas of verantwoorde energie balls.

Energy balls met kokosrasp

Lunch om mee te nemen in de auto

Ik ga op reis en neem mee… inderdaad: een verantwoorde lunch voor onderweg! Of je nou voor werk onderweg bent of voor vakantie, wij weten wel raad. Dit pompoenbroodje met chorizo en gegrilde groenten kun je makkelijk achter het stuur eten (wel op blijven letten, hè 😉) terwijl je deze smeuïge pastasalde met ham en bleekselderij makkelijk op een parkeerplaats of tijdens een tussenstop eet. Er zijn verschillende lunches om mee te nemen voor onderweg, denk aan brood, wraps, salade en bijvoorbeeld muffins. Neem eens een kijkje tussen onze recepten voor meer inspiratie!

Pastasalade met ui en bleekselderij

Makkelijke lunch om mee te nemen

En als laatste: wat is nou een makkelijke lunch om mee te nemen? Als je je lunch goed voorbereid, kun je veel meenemen. Denk aan een salade in een bakje, een wrap in een folie of een boterham in een broodtrommel. En zelfs een muffin kun je makkelijk meenemen voor onderweg.