Kies voor mager broodbeleg

Broodbeleg is er in oneindig veel variaties. Als je iets bewuster wilt gaan eten, is het verstandig de vettere versnaperingen voor op brood achterwege te laten. Er zijn gelukkig meer dan genoeg soorten mager broodbeleg die lekker en verantwoord zijn. Met ERU Balans op je brood eet je bijvoorbeeld altijd een verantwoorde boterham.

Een heerlijke sandwich

Veel vleeswaren behoren tot mager broodbeleg. Als gouden regel kan je aanhouden dat de vleeswaren van de meeste gevogelte mager zijn. Een verse boerenbrood sandwich met gerookte kipfilet is een verantwoorde lunch als je voor mager wilt gaan. Gecombineerd met komkommer, zongedroogde tomaten, veldsla en ERU Balans Belegen heb jij een overheerlijke magere lunch.

Ben je niet zo van de gevogelte, dan ben je vast blij dat carpaccio ook een plekje verdient op de lijst met magere vleeswaren. Pas alleen op dat je carpaccio niet combineert met een vette dressing. Carpaccio met rucola en pijnboompitten is altijd een goede combinatie.

Nog meer inspiratie

Als je graag een verantwoorde boterham eet, kan je er ook over nadenken het brood te vervangen door bijvoorbeeld een wrap of rijstwafel. Dat zijn verantwoorde vervangers van brood. Een wrap met gerookte kip, avocado en maissalsa en ERU Balans Sambal is dan een lekker alternatief voor een boterham met mager broodbeleg.

Tot slot

Als je zeker wilt zijn van mager broodbeleg, ga dan eens voor een van de ERU Balans varianten. Wij hebben 7 soorten magere smeerkaas in ons assortiment, die stuk voor stuk overheerlijk zijn als broodbeleg. Ga eens voor een boterham met ERU Balans Sambal of ERU Balans Ham. Je ziet: je boterham verantwoord beleggen met mager broodbeleg is helemaal niet moeilijk!