St. Paul en Koninklijke ERU kondigen strategische samenwerking aan met voornemen tot integratie van Kasi Food

St. Paul en Koninklijke ERU, twee toonaangevende Nederlands-Belgische smeltkaas-bedrijven, maken vandaag bekend dat ze een strategische samenwerking aangaan waarbij zij het voornemen hebben om Kasi Food, het smeltkaasbedrijf van de Lekkerkerker Food Group, te kopen en in beide bedrijven te integreren. Beide ondernemingen bundelen hun krachten met als doel het vergroten van hun gezamenlijke corebusiness en marktaandeel, evenals het behalen van efficiëntie in alle productieprocessen. Hierdoor ontstaat de grootste alliantie op het gebied van (smelt)kaasproductie in de Benelux.

De samenwerking tussen St. Paul, Koninklijke ERU en Kasi Food creëert een samenwerkingsverband met een volledig aanbod aan kwalitatief hoogwaardige (smelt)kaasbereidingen voor zowel de consumentenmarkt (retail; B-to-C, waar ERU reeds actief is), de out-of-home markt (foodservice, waar ERU reeds actief is) als de voedingsmiddelenindustrie (B-to-B, waar St. Paul reeds een groot marktaandeel heeft verworven). De bedrijven verwachten te profiteren van elkaars expertise en ervaring om gezamenlijk groei te realiseren en tegelijkertijd de kwaliteit en efficiëntie van hun productieprocessen en inkoop te verbeteren. De samenwerking is gericht op het exploiteren van de sterkste kanten van zowel St. Paul als Koninklijke ERU, alsmede van Kasi Food. Beide bedrijven beogen gezamenlijk de integratie van de bedrijfsactiviteiten en verschillende producten van Kasi Food vorm te geven, waarbij de locaties van Koninklijke ERU in Woerden en van St. Paul in Sint-Jansteen en Lokeren kunnen worden ingezet.

St. Paul
St. Paul, een familiebedrijf dat 38 jaar geleden is opgericht en gevestigd is te Lokeren (België) en Sint-Jansteen (Nederland), heeft middels hoge kwaliteit en efficiënte productieprocessen een solide reputatie opgebouwd als onderscheidende producent van maatwerk in smeltkaastoepassingen voor de B-to-B markt. Als één van de leidende spelers in de Europese smeltkaasindustrie ziet St. Paul in de samenwerking met Koninklijke ERU en de integratie van Kasi Food de perfecte mogelijkheid om haar groeiambities te versnellen en gebruik te maken van de gecombineerde ervaring van de drie bedrijven.

Dieter Kuijl, CEO van St. Paul: “Ik ben zeer verheugd om onze krachten te kunnen bundelen en alle ervaring die de bedrijven gezamenlijk hebben verder mee te nemen in onze groeiambities.”

Koninklijke ERU
Koninklijke ERU, een gerenommeerd kaasbedrijf opgericht in 1824 en sindsdien gevestigd te Woerden, heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn kwaliteit smeltkazen voor retail en foodservice. Met toonaangevende merken zoals ERU Goudkuipje heeft ERU een plekje aan tafel veroverd bij vele consumenten. Ook de foodprofessional weet ERU te vinden dankzij de aansprekende oplossingen voor de foodservice branche. Met deze strategische samenwerking ziet Koninklijke ERU kans om het productportfolio te optimaliseren en het streven naar verdere expansie te versnellen.

Maurits Sandberg, CEO van Koninklijke ERU: “Ik ben enthousiast over de kansen die de integratie van de retail en foodservice activiteiten van Kasi Food met zich mee brengt en ik kijk enorm uit naar alle verdere stappen die onze bedrijven samen gaan zetten.”

Kasi Food, onderdeel van Lekkerkerker Food
Lekkerkerker Food, een familiebedrijf met ruim 45 jaar expertise in zuivelproductie en gevestigd te Lopik, is gespecialiseerd in het produceren van roomkaas, smeltkaas en vegan kaasproducten van hoge kwaliteit voor de industrie, foodservice en retail. Door Kasi Food – de smeltkaasactiviteiten van de Lekkerkerker Food Group – te integreren binnen het samenwerkingsverband van St. Paul en Koninklijke ERU zullen er tal van synergie en schaalvoordelen gerealiseerd worden. Hierdoor kan Kasi Food zich verder professionaliseren met de juiste investeringen en schaalgrootte waardoor marktkansen sneller kunnen worden ingevuld. Tegelijkertijd kan Lekkerkerker Food zich volledig focussen op de verdere groei en transitie naar duurzaam voor haar roomkaas- en vegan activiteiten. Voor de transactie tot het verwerven van Kasi Food is een adviestraject opgestart richting de Ondernemingsraad van de Lekkerkerker Group.

Lekkerkerker Food is onderdeel van de Lekkerkerker Group. De bedrijfsonderdelen Lebo Kaas, Lekkerkerker Dairy & Food Equipment, Useddairyequipment, DFM auctions maken geen onderdeel uit van de overname.

Mariska Lekkerkerker, CEO van Kasi Food: “Met deze integratie ontstaan nieuwe kansen voor alle partijen en ik kijk uit naar een mooie groei en toekomst van onze activiteiten in de roomkaas en zuivel equipment.”

Woerden, 6 juni 2023

Maurits Sandberg – CEO ERU Group