Niels Langeveld

In 2016 stapt Niels Langeveld over naar het Europees autosportavontuur. Vanaf dat moment is Niels te zien met de ERU Prestige kaashelm. Direct in zijn Europese debuutjaar wordt hij kampioen in de Seat Leon Eurocup. Drie jaar later racet Niels op het hoogste niveau van het tourwagen racen, namelijk in het WTCR.

2018 - 2019
2017 - 2018
2016 - 2017

Spannend seizoen voor Niels Langeveld in TCR Germany

Dit seizoen was het tweede jaar dat Niels Langeveld in TCR Germany met RacingOne uitkwam. Na de vijfde plek van vorig seizoen, wilde Niels dit jaar meer bereiken in deze klasse. Het eerste raceweekend in Oschersleben begon hij sterk. Op zaterdag behaalde hij de 2e en op zondag de 3e plek. Het tweede raceweekend in Most reed Niels de snelste rondetijd, maar een 1ste plaats zat er niet in.

Niels pakt op de Red Bull Ring en op Circuitpark Zandvoort 1ste plek

In het derde raceweekend liet Niels zich op de Red Bull Ring van zijn beste kant zien op zaterdag. Hij pakte pole postion, de fastest lap en de 1ste plek. Hiermee komt Niels dichterbij de concurrentie. Ook in zijn thuisrace op circuitpark Zandvoort weet Niels op zaterdag zichzelf op de kaart te zetten. Hij behaalt weer de 1ste plek. Op zondag rijdt hij nog de snelste rondetijd, maar finishte deze dag als 3e.

Na het vijfde raceweekend lagen alle mogelijkheden nog open. Wie zou dit seizoen kampioen worden? Tot nu toe waren Langeveld, Proczyk, Engstler em Halder titelkandidaat. Tijdens het zesde en zevende raceweekend lukte het Niels niet om een 1ste plek te bemachtigen. In het zesde raceweekend op de Sachsenring kam Luca Engstler om de hoek kijken. Hij werd dit weekend twee keer 1ste. In het laatste raceweekend wist Niels nog een tweede plek te behalen op de Hockenheimring, maar het was niet voldoende. Proczyk werd 1ste op zaterdag en 2e op zondag.

Uiteindelijk ging het kampioenschap naar Proczyk, werd Engstler 2e en pakte Niels het brons. Dit seizoen heeft Niels zichzelf goed op de kaart gezet. Dit is duidelijk geworden toen begin 2019 bekend werd gemaakt dat Niels het volgende seizoen in het WTCR zou gaan racen!

Niels Langeveld maakt overstap naar TCR Germany

Vorig raceseizoen werd Niels Langeveld kampioen in de SEAT Leon Eurocup. Dit seizoen maakte hij de overstap naar TCR Germany. Hij debuteerde in deze klasse met het team RacingOne in de Audi RS3 LMS.

In de eerste twee raceweekenden in Oschersleben en op de Red Bull Ring moest Niels nog inkomen. In beide raceweekenden behaalde Niels zijn eerste race punten, maar de tweede race ‘ret’. In het derde raceweekend werd opnieuw in Oschersleben geracet. Deze keer liet Niels zien waarvoor hij was gekomen, hij werd 1ste in de tweede race.

Niels pakt eerste plek tijdens thuisrace

In het 4e weekend van juli staat het circuit van Zandvoort op de planning. Na de goede prestaties van het derde raceweekend, wil Niels ook de eerste plek tijdens zijn thuisrace pakken. Op zaterdag gaat Jason Wolfe er met de titel vandoor. Op zondag herpakt Niels zich en laat zich van zijn beste kant zien. Hij pakt de titel en rijdt van alle coureurs ook de fastest lap.

In de laatste drie raceweekenden pakt Niels nog genoeg punten, maar van een 1ste plaats komt het niet. Niels eindigt dit seizoen vijfde met 276 punten.

Niels Langeveld pakt kampioenschap in SEAT Leon Eurocup

Sinds 2016 is ERU Prestige trotste sponsor van de ambitieuze Niels Langeveld. Van kleins af aan heeft Niels al een enorme passie voor de autosport en daarom is hij in 2008 met racen begonnen. Na de kampioenschappen in de Suzuki Swift Cup (2010) en Renault Clio Cup (2012 NL & 2015 NL/BE) maakte hij dit seizoen de overstap naar het Europese autosportavontuur. Direct in zijn debuutjaar wordt hij kampioen in de Seat Leon Eurocup!

Niels houdt concurrentie op achterstand

Het was een spannend seizoen. De punten werden vooral verdeeld tussen Mikel Azcona, Stian Paulsen en Niels Langeveld. De eerste drie races werden alle drie de mannen een keer winnaar. In het derde raceweekend, op het circuit van Paul Ricard, kon Niels voor het eerst zijn concurrenten achter zich laten. Hij werd zowel op zaterdag als zondag eerste.

Het weekend daarop hadden zijn concurrenten zich herpakt, zij pakte de eerste en de tweede plek. Tijdens het vijfde raceweekend op de Red Bull Ring wist Niels de eerste plek op zaterdag te bemachtigen. Van de drie races daarna pakte een Fransman en Italiaan een keer de titel. In het laatste raceweekend in Barcelona werd Niels op zaterdag eerste. Door op die zondag te finishen in de punten werd Niels na 7 raceweekenden met 240 punten kampioen!