Welk broodbeleg kies ik voor mijn baby of dreumes?

Zodra je baby begint met brood eten, begint jouw zoektocht naar het juiste beleg. Je wilt graag gezond broodbeleg, niet te zout, niet te zoet en niet te vet. Wel gemakkelijk in gebruik en het liefst smeerbaar, zodat het beleg er niet af valt of door jouw dreumes van de boterham wordt gegeten. En het moet natuurlijk ook nog eens lekker zijn! Heb je wel eens aan ERU Kids gedacht? Dit is een milde smeerkaas die speciaal is ontwikkeld voor kinderen en binnen de Schijf van Vijf valt.

ERU Kids smeerkaas valt in de Schijf van Vijf

Speciaal voor de kleintjes hebben wij ERU Kids. Deze smeerbare kaas is minder vet en minder zout, maar wel rijk aan calcium en eiwitten. ERU Kids is makkelijk smeerbaar. En dat is erg handig als jouw peuter heeft besloten dat het voortaan toch echt zelf een boterhammetje kan smeren. Onze speciale kindersmeerkaas past binnen de Schijf van Vijf. Een fijn idee als je op zoekt bent naar broodbeleg voor jouw baby!

Onderzoek van Unicef

Dat kindersmeerkaas binnen de Schijf van Vijf valt, wordt ook bevestigd door onderzoek van Unicef. Hierbij werd de samenstelling onderzocht van zo’n tweeduizend producten voor kinderen die verkrijgbaar zijn in verschillende supermarkten, waaronder broodbeleg. In deze selectie vallen smeerleverworst (inclusief de vegetarische variant), boterhamworst, diverse smeerkazen, jam en vruchtenspreads, appel- en perenstroop, chocolade- en vruchtenhagelslag en chocoladevlokken, diverse pasta’s, pindakazen, (gestampte) muisjes en kokosbrood. Daaruit blijkt dat in de categorie broodbeleg slechts 36 van de 865 onderzochte producten in de Schijf van Vijf te vallen. Deze vallen allemaal in de categorie kindersmeerkaas en pindakaas.

Gezond en gevarieerd eten is het belangrijkst

Het Voedingscentrum adviseert om kinderen gezond en gevarieerd te laten eten volgens de Schijf van Vijf, zodat zij alle voedingsstoffen binnen krijgen die zij nodig hebben. Ons advies is dan ook: wissel een boterhammetje ERU Kids regelmatig af met ander verantwoord broodbeleg. Gevarieerd eten is niet alleen gezond, het maakt het eten voor jouw kleintje ook nog eens leuker en verrassender!