Maartens droom: de Olympische Winterspelen 2022

Maarten Meiners, Nederlands beste alpineskiër, behaalt doel na doel. Nadat hij meervoudig Nederlands kampioen werd, in de Europa Cup skiede en punten pakte in de wereldbeker komt hij steeds dichter bij zijn droom: de Olympische Winterspelen van 2022. In deze documentaire volg je de weg die Maarten heeft afgelegd om de wereldtop te bereiken. Zal hij zich kwalificeren voor de Olympische Winterspelen van 2022?

Update: Ondanks dat Maarten Meiners niet aan de Nationale Prestatie-Eisen van het NOC*NSF heeft voldaan, stuurt NOC*NSF Maarten toch naar de Olympische Spelen! Door de omstandigheden van afgelopen 2 jaar kon Maarten zich niet optimaal voorbereiden en dat heeft hen tot een Olympisch ticket doen besluiten. De droom, waar Maarten 15 jaar aan heeft gewerkt, is uitgekomen.

Aflevering 1 | Het begin

In deze aflevering neemt Maarten je mee naar zijn jeugd. Hij vertelt hoe hij in aanraking is gekomen met skiën, wanneer hij ontdekte dat hij getalenteerd was en over zijn dromen.

Aflevering 2 | De start van Maartens professionele ski carrière

In deze aflevering wordt duidelijk dat Maarten voor het skiën leeft. Hij neemt je mee in zijn lifestyle, vertelt wat voor hem de overeenkomsten zijn tussen skiën en autorijden en laat zien voor welke keuzes je komt te staan als topsporter.

Aflevering 3 | Maarten is fulltime topsporter

In deze aflevering geeft Maarten je een kijkje in zijn leven als fulltime topsporter. Je ziet de gesprekken tussen zijn trainer, serviceman en fysiotherapeut, waaruit blijkt hoe intensief Maartens leven om skiën draait.

Aflevering 4 | Kijkend naar de toekomst: de Olympische Winterspelen 2022

In deze aflevering spreken we met verschillende mensen over Maarten en over de droom die hij heeft. Nadat hij meervoudig Nederlands kampioen is, 2e is geworden in de Europa Cup en punten pakte in de wereldbeker is natuurlijk de grote vraag: gaat Maarten de Olympische Winterspelen van 2022 halen?

Aflevering 5 | Topprestatie op de Olympische Winterspelen 2022

In deze aflevering zie je hoe Maarten zijn droom wist waar te maken: de Olympische Winterspelen 2022. Familie en vrienden vertellen hoe erg ze met hem hebben meegeleefd. Benieuwd naar zijn volgende droom?