Koninklijke ERU, opgericht in 1824 en gevestigd in Woerden, staat bekend om zijn rijke traditie in het produceren van smeerkaas en het leveren van kwaliteitsproducten. Als trotse leverancier van authentieke Nederlandse smeerkaas wil ERU bijdragen aan de samenleving op een manier die aansluit bij onze kernwaarden en regionale betrokkenheid.
Dit sponsorbeleid biedt richtlijnen voor Koninklijke ERU bij het selecteren en ondersteunen van sponsorinitiatieven. Het streven is om sponsors te kiezen die passen bij de merkwaarden van ERU en die bijdragen aan de maatschappij, waarbij de nadruk ligt op lokale, duurzame en maatschappelijke betrokkenheid.
Doel van sponsoring
Het sponsorbeleid van Koninklijke ERU is gericht op het versterken van de naamsbekendheid en het imago van ons merk, met een focus op de volgende gebieden:
- Lokale gemeenschap: Ondersteuning van projecten en initiatieven in Woerden en regio Utrecht.
- Duurzaamheid: Bevordering van initiatieven die een positieve impact hebben op milieu en maatschappij.
- Gezondheid en welzijn: Steunen van sportevenementen en andere activiteiten die bijdragen aan een gezonde levensstijl.
- Kunst en cultuur: Bijdragen aan lokale kunst- en cultuurprojecten die de gemeenschap verrijken.
Richtlijnen voor sponsoring
ERU houdt bij het beoordelen van sponsorverzoeken rekening met de volgende criteria:
- Verbinding met de regio: Bij voorkeur worden initiatieven gesponsord die zich richten op Woerden en omliggende gemeenschappen in Utrecht.
- Merkwaarden: Het gesponsorde project of evenement moet passen bij de waarden van Koninklijke ERU, zoals kwaliteit, authenticiteit, betrouwbaarheid, passie, inspiratie, kwaliteit en meesterschap.
- Doelgroep: De sponsoraanvraag moet gericht zijn op doelgroepen die passen bij de consumenten en afnemers van onze producten.
Uitsluitingen
Koninklijke ERU zal geen sponsorverzoeken in overweging nemen voor:
- Politieke of religieuze initiatieven.
- Projecten die in strijd zijn met onze bedrijfswaarden, zoals activiteiten die niet duurzaam zijn of schadelijk zijn voor de gemeenschap.
- Individuen of privé-evenementen zonder bredere maatschappelijke relevantie.
- Studiereizen en/of -feesten
Sponsoraanvragen
Alle sponsoraanvragen dienen schriftelijk te worden ingediend en moeten minimaal de volgende informatie bevatten:
- Naam van de organisatie;
- Naam, telefoonnummer en e-mailadres van de contactpersoon;
- Een duidelijke omschrijving van het project of evenement;
- Motivatie van de sponsoraanvraag en waarom specifiek Koninklijke ERU benaderd wordt;
- Wat kan de organisatie betekenen en wat wordt er van Koninklijke ERU verwacht en wanneer.
- Een toelichting op de voordelen voor Koninklijke ERU en de wijze waarop het merk in de sponsoractiviteiten wordt opgenomen.
Je kunt jouw sponsoraanvraag sturen naar: marketing@eru.com.
Evaluatie en goedkeuring
Sponsoraanvragen worden op basis van bovenstaande criteria beoordeeld en ERU neemt contact op via de afgegeven contactgegevens. ERU behoudt zich het recht voor om aanvragen af te wijzen zonder verdere toelichting.
Communicatie en zichtbaarheid
Als onderdeel van elk sponsorcontract verwacht Koninklijke ERU dat de sponsoractiviteiten zichtbaar bijdragen aan de naamsbekendheid van het bedrijf. Dit kan onder meer gebeuren via logovermeldingen, promotie op sociale media, aanwezigheid bij evenementen of het gebruik van onze producten tijdens het evenement.
Duur en beëindiging van sponsorcontracten
Sponsoringsovereenkomsten worden voor een vastgestelde duur afgesloten. Beide partijen kunnen het contract beëindigen als de overeenkomst niet meer voldoet aan de vooraf overeengekomen voorwaarden of indien de merkwaarden van Koninklijke ERU niet meer in lijn zijn met het gesponsorde project.
Daarnaast hanteert ERU een beleid waarbij we maximaal drie jaar achter elkaar een event sponsoren. Dit om onze sponsormogelijkheden breed te houden en een grotere diversiteit aan evenementen en activiteiten te kunnen ondersteunen.
Aanvragen: Je kunt jouw sponsorverzoek indienen bij marketing@eru.com. Graag alle punten onder het kopje ‘sponsoraanvragen’ meenemen in jouw schriftelijke verzoek.