Broodtrommel inspiratie

Het vullen van een broodtrommel voor je kind kan soms een uitdaging zijn, vooral als je steeds weer wilt verrassen met iets verantwoords en lekkers. Of het nu voor een schooldag is of voor een gezellig uitje, de juiste mix van smaken en ingrediënten maakt de lunch niet alleen voedzaam maar ook leuk! Om je op weg te helpen hebben we 4 gevulde broodtrommels voor je op een rij gezet: van kleurrijke wraps tot creatieve snacks.

Wat stop je in een broodtrommel voor kinderen?

Een goed samengestelde broodtrommel voor kinderen kan een vrolijke en voedzame combinatie bevatten die hen genoeg energie geeft. Denk aan volkoren boterhammen, een hartige muffin of wraps belegd met vleeswaren, ERU Kids of hummus. Je vult de trommel bijvoorbeeld verder aan met komkommer, wortel of cherrytomaten. Ook kan je variëren met verschillende soorten fruit: banaan, druiven, aardbeien, frambozen. Wil je nog een kleine voedzame snack toevoegen? Denk dan aan een handje noten, een zelfgemaakte granolareep of aan ERU Kids Snack. Omdat je eindeloos kan variëren is het elke dag weer leuk voor jouw kind om de broodtrommel te openen. Wat zal er nu weer inzitten?

Maak een feestje van de broodtrommel

Naast te kiezen voor verschillende ingrediënten kan je de broodtrommel van je kind ook leuk aankleden. Kies bijvoorbeeld voor een bepaald thema dat aansluit bij de tijd van het jaar, zoals griezelige hapjes voor Halloween, feestelijke hapjes rond kerst of vrolijke snacks in de lente. Je kan de ingrediënten ook tot leven brengen door ze bijvoorbeeld ogen of een mond te geven. Deze kleine, creatieve aanpassingen zorgen niet alleen voor een lach op het gezicht van je kind, maar maken het eten ook leuker en aantrekkelijker.

Samen de broodtrommel klaarmaken

Je kan er natuurlijk voor kiezen om zelf de broodtrommel van je kind te vullen, maar je kan je kind er ook bij betrekken? Laat je kind kiezen welk fruit ze bijvoorbeeld in de trommel willen. Als verrassing kun jij er dan nog een leuk figuurtje van maken of het stuk fruit voorzien van ogen. Wil je kind druiven in de broodtrommel? Dan kun je ook eens denken aan dit rupsje; zo kan jouw kind genieten van de druiven en van de verrassing die in de broodtrommel zit.

Broodtrommel inspiratie

Wij hebben vier gevarieerde, kleurrijke en verrassende broodtrommels voor je op een rijtje gezet, zodat jouw kind altijd met een goed gevulde trommel op pad gaat.

Let’s go Bananas

Houdt jouw kind van veel verschillende smaken en kleur? Dan zit je met deze broodtrommel met bagel, fruit en ERU Kids Snack gegarandeerd goed. De combinatie van fruit, groenten en ERU Kids zorgt dat jouw kind een voedzame én lekkere lunch binnen krijgt.

Twinkle twinkle little star

Is jouw kind gek op sterretjes, en schattige gezichtjes? Ga dan voor deze broodtrommel met sterrenbroodjes, fruit en groenten. Verwen jouw kind met deze sterrenbroodtrommel en we weten zeker dat jouw kind de blits maakt in de klas. Tip: heb je vormpjes uitgedrukt? Herbruik deze dan op een andere plek of op een ander moment, zoals wij hebben gedaan met het komkommer-wortelsterretje.

It’s a wrap

Wij hopen (voor jou) dat jouw kind na het finishen van de broodtrommel hardop zegt: it’s a wrap! Met deze lunchbox met fruit, komkommer en een wrap met ERU Kids weet je zeker dat het trommeltje leeg mee naar huis gaat.

Hello there

Ja, om die zoete aardbei kan jouw kindje niet heen. Die ogen springen eruit, waardoor de eerste aardbei al in het mondje zit voordat het besef er is. Of dit ook zo werkt bij de wortel? Dat is het testen waard! 😉 Met deze broodtrommel krijgt jouw kind in ieder geval een boterham, fruit en groente binnen tijdens de lunch!