Gezond broodbeleg voor de eerste boterham van je baby

Je baby is klaar voor zijn eerste boterham. Heb je al eens aan smeerkaas gedacht? Wij geven je tips voor gezond broodbeleg voor je baby.
Na ongeveer 6 maanden of ouder heeft je kind namelijk niet meer genoeg aan alleen melk. Tijd voor de eerste boterham!

Proberen maar

Begin met een stukje broodkorst van licht bruin brood. Op deze manier maken de darmen kennis met vezels. Je zult zien dat je kleintje erop begint te sabbelen. Een volgende stap is stukjes brood zonder korst. Wanneer dit ook goed gaat, is je kind klaar voor zijn eerste boterham zonder korst met smeerbaar beleg: ERU Kids.

Varieer met smaak en structuur

Omdat je baby nog niet goed kan kauwen is smeerbaar broodbeleg een goede optie. Het is belangrijk om te variëren, zodat je kind verschillende smaken en structuren leert kennen. Wij vinden dat zelf immers ook lekker. Naast smeerkaas is appelstroop, jam en pindakaas een goed alternatief voor op de eerste boterham van je kind.

ERU Kids bevat minder zout

Je geeft je baby het liefst zo min mogelijk zout. ERU Kids is van nature rijk aan eiwit, heeft minder verzadigd vet en bevat minder zout (natrium). Het bevat namelijk 34,5% minder zout dan reguliere smeerkaas.

Kinderen halen energie uit gezonde voedingsmiddelen. Dit is erg belangrijk voor de ontwikkeling, concentratie en prestatie. Kaas is daarmee een uitstekende bron van calcium, vitamines en eiwit. Zo dragen eiwitten en calcium bij aan gezonde spieren en het behoud van sterke botten en tanden.

Een verantwoorde keuze

Het advies vanuit het Voedingscentrum is om 30+ smeerkaas te smeren op de boterham van je kind. Hier zit namelijk minder zout in. Dit maakt ERU Kids met uitstek een perfect en evenwichtig broodbeleg. Een boterham besmeert met ERU Kids vormt een verantwoord broodbeleg, en valt in de schijf van vijf.

Handige tips voor het bereiden van de eerste boterham

Snijd de boterham, zonder korstjes, in kleine vierkante stukjes. Geef het stukje brood met het beleg op de tong, zodat er minder kans is om aan het gehemelte te blijven plakken. Wat ook een optie is, is om het stukje brood in de zijkant van de mond te stoppen, bij de wang. Op deze manier zal je baby dan automatisch kauwbewegingen maken en het stukje brood langzaam vermalen.

Wist je dat…

Wist je dat een portie ERU Kids smeerkaas

… magerder is dan een plakje 30+ kaas?
… minder natrium bevat dan een portie boterhamworst?
… net zoveel calcium bevat als een half glas halfvolle melk?