ERU
ERU

Werken bij ERU

Koninklijke ERU is sinds 1824 een toonaangevende producent van kaasproducten en daarnaast internationaal actief. Koninklijke ERU staat voor een passie voor kaas! Koninklijke ERU heeft zich toegespitst op de productie van kaasproducten van zeer hoge kwaliteit. De wensen van de consument staan hierbij altijd centraal. Daarbij zorgen innovaties ervoor dat er steeds weer voor de consument aantrekkelijke producten op de markt verschijnen. De productinnovaties zijn gezond en smaakvol.

Met het alom bekende Goudkuipje heeft Koninklijke ERU een plekje veroverd bij vele gezinnen en Koninklijke ERU is met haar assortiment kaasproducten een vertrouwd beeld op de dagelijkse ontbijt- en lunchtafels van velen.

Onze openstaande vacatures:


Sales Support Medewerker

Manager OperationsSales Support Medewerker

Bedrijfsprofiel

Koninklijke ERU is een zelfstandig Nederlands kaasbedrijf en is al meer dan 190 jaar niet meer weg te denken uit Woerden, stad in het Groene Hart van Nederland. Sinds de familie Ruijs in Woerden in 1824 haar kaashandel startte, is ERU deze vestigingsplaats trouw gebleven. Koninklijke ERU heeft een passie voor kaas en heeft zich toegespitst op de productie van kwaliteit smeltkaasproducten. Met de alom bekende submerken, zoals ERU Goudkuipje, ERU Balans, ERU Kids en ERU Prestige heeft ERU en plekje veroverd bij vele Nederlandse gezinnen. Koninklijke ERU is met haar brede kwalitatieve assortiment kaasproducten vandaag de dag dus een vertrouwd beeld op de dagelijkse ontbijt- en lunchtafels van velen.

Daarnaast richt ERU zich met succes op de Foodservice markt en de private label markt. De strategie van Koninklijke ERU richt zich op het verder uitbouwen en versterken van haar marktposities in binnen- en buitenland. Daarbij zijn innovatie, productontwikkeling en technologische verbeteringen belangrijke aspecten.

Functie omschrijving

Als Sales Support medewerker ben je werkzaam op de afdeling Sales Support; het kloppend hart van Koninklijke ERU. Met een team van enthousiaste collega's ben je verantwoordelijk voor een perfect en efficiënt verlopend verkoopproces. Vanuit deze spilfunctie heb je regelmatig contact met andere afdelingen als Inkoop, Planning en Logistiek. Met de afdeling Sales werk je het meest intensief samen en ondersteun je de Sales managers van de divisies Retail NL & BELUX, Foodservice Benelux en Export. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het verwerken van orders maar zorgt ook voor rapportages die accountmanagers en klanten actueel inzicht geeft in kengetallen, budgetten en kencijfers. Je rapporteert aan de Sales Support coördinator. Je werkzaamheden bestaan uit:
 • Orderverwerking van Retail en Exportklanten;
 • Het opstellen van diverse rapportages;
 • Het afhandelen van consumentenvragen en -klachten;
 • Artikelbeheer en een goedlopend artikelproces;
 • Het faciliteren bij optimale leverbetrouwbaarheid;
 • Actieve deelname aan consumenten- en handelsbeurzen en het bezoeken van (potentiële) afnemers;
 • Administratieve werkzaamheden gerelateerd aan het verkoopproces.

Functie eisen

Om voor deze veelzijdige en ontwikkelingsgerichte verkoopbinnendienst functie in aanmerking te komen beschik je minimaal over:
 • Een hbo werk- en denkniveau;
 • Relevante en aantoonbare werkervaring, het liefst binnen de FMCG branche;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse en bij voorkeur ook Duitse en Franse taal.
 • Voldoende ervaring en capaciteiten voor potentiele doorgroei naar leidinggevende functie Sales Support coördinator
Daarnaast ben je een proactieve, betrokken, gedreven en organisatorisch sterke persoonlijkheid met een ondernemende, klantgerichte en zeer sterke commerciële instelling. Je bent oplossingsgericht, denkt mee, neemt initiatief en stelt verbeteringen voor. Uiteraard beschik je over uitstekende communicatieve (zowel mondelinge als schriftelijke) vaardigheden en een resultaatgerichte instelling.

Je bent fulltime beschikbaar en bij voorkeur woonachtig in de regio Woerden/Utrecht.

Arbeidsvoorwaarden

Koninklijke ERU biedt:
 • Een internationale en stabiele werkomgeving;
 • Op termijn doorgroeimogelijkheden;
 • Een zelfstandige functie waar binnen gestelde kaders veel ruimte voor eigen initiatief is;
 • Een marktconform salaris en dito arbeidsvoorwaarden.

Interesse

Bij interesse stuur je een reactie naar hr@eru.comManager Operations


Bedrijfsprofiel

Koninklijke ERU is een zelfstandig Nederlands kaasbedrijf en is al 195 jaar niet meer weg te denken uit Woerden. Met een passie voor kaas heeft Koninklijke ERU zich toegespitst op de productie van kwaliteit smeltkaas producten. De kazen van Koninklijke ERU zijn een vertrouwd beeld op vele dagelijkse ontbijt- en lunchtafels. Koninklijke ERU richt zich, met een assortiment kazen dat voorziet in een verscheidenheid aan smaken, behoeften en gebruiksmomenten, niet alleen op retail maar ook op de foodservice markt. Hierbij wordt zowel de nationale als internationale markt bediend.

Functie omschrijving

Koninklijke ERU realiseert al jarenlang een stabiele groei en komende jaren wordt er veel geïnvesteerd om de efficiency te verbeteren en de capaciteit te verhogen. De Manager Operations krijgt als uitdaging om belangrijke verbetertrajecten aan te sturen en tegelijkertijd te zorgen voor een goede dagelijkse aansturing van Operations.

In deze functie:
 • Stuur je o.a. Productie en TD (in twee ploegensysteem), Logistiek en Planning & Systeembeheer aan. Je zorgt voor het coachen en uitdagen van leidinggevenden (voormannen en teamleiders) om het beste uit hun medewerkers en flex-krachten te halen;
 • Verhoog je vanuit een onderzoekende en analytische houding de efficiency, kwaliteit èn capaciteit van Operations
 • Begeleid je belangrijke projecten, onder andere op het gebied van automatisering;
 • Representeer je een bedrijfscultuur waarbij realisme, kwaliteit, loyaliteit en de lange termijn altijd centraal staan.
De Manager Operations rapporteert aan de General Manager en heeft een zeer brede en verantwoordelijke rol. De afdelingen Productie, TD, Planning & Systeembeheer en Logistiek rapporteren aan de Manager Operations.

Functie eisen

Koninklijke ERU zoekt een Manager Operations, die in het verleden aantoonbaar het verschil heeft gemaakt als proces- én people manager. Op beide gebieden zijn de verwachtingen hoog. Het is belangrijk dat de Manager Operations intrinsiek gemotiveerd is om in lange termijn processen te denken en stapsgewijs verbeteringen door te voeren. Dit vraagt om sterke analytische vaardigheden, gecombineerd met een pragmatische instelling.

Deze rol past goed bij een nuchtere persoonlijkheid die graag in een resultaatgerichte omgeving werkt. De kandidaat herkent zichzelf in de volgende kenmerken:
 • ervaring met het aansturen en het coachen van leidinggevenden;
 • minimaal 5-7 jaar ervaring in een vergelijkbare rol binnen de foodsector;
 • aantoonbare affiniteit met techniek;
 • stevige, onderzoekende persoonlijkheid die zichzelf omschrijft als (cultuur)bouwer;
 • woonachtig binnen een straal van 40 kilometer vanaf Woerden en een maximale reistijd van 45 minuten (must).

Arbeidsvoorwaarden

Koninklijke ERU wenst nadrukkelijk het bedrijf te versterken met een Manager Operations die voor de lange termijn een bijdrage aan de organisatieontwikkeling wil leveren. Salariëring wordt in overleg vastgesteld en is afhankelijk van de capaciteiten van de kandidaat.

Direct solliciteren of heb je vragen over deze functie?

Stuur jouw motivatie en curriculum vitae naar hr@eru.com om te solliciteren naar deze functie. Heb je eerst nog vragen over deze vacature? Ook deze kun je sturen naar hr@eru.com.